top of page

Beleef je eigen Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is gekend voor zijn kuitenbijters, in de buurt van Gastenverblijf Roeskouter vind je de Leberg, de Valkenberg, de Berendries, Ten Bosse, de Parikeberg, de Muur van Geraardsbergen (deze ligt op 14 min rijden),...

Ontdek op Routen.be van Toerisme Oost-Vlaanderen 4 fietsroutes langs de Ronde van Vlaanderen.

Eén van de 4 routes, de rode lus, loopt langs Lierde en is een perfecte route voor zij die van een lange fietstocht (115 kilometer) houden. In plaats van start en einde in Oudenaarde kun je deze route dus ook starten en eindigen in Lierde.

Een bezoek aan het Centrum Ronde Van Vlaanderen (CRVV) in Oudenaarde mag uiteraard niet ontbreken...

Je kan er iedere dag, van 10 tot 18u de Ronde (her)beleven.

Ontdek de legendarische hellingen en kasseistroken (je kan er een koersfiets huren, lockers en kleedkamers zijn aanwezig - kijk op www.bikexperience.be).

Herbeleef de meest heroïsche Ronde-verhalen in de expo over Vlaanderens Mooiste (voor onze gasten hebben wij kortingsbonnen, volwassenen betalen dan 7,5 euro i.p.v. 12 euro, kinderen betalen 6 euro - een bezoek duurt 60 à 90 min). 

In het Peloton Café, de ontmoetingsplaats voor iedereen met een hart voor de koers kun je onder meer ontbijt, lunch of koffie met gebak krijgen. Het kan er dagelijks van 10 tot 18u (keuken sluit om 14u30 - brasserie@crvv.be of 055/33 99 37).

Vanuit het CRVV kan je deelnemen aan tal van evenementen/arrangementen: 

Doorlopend kun je deelnemen aan de Flandrien Challenge. Volbreng je 59 Strava-segmenten binnen de 72 uur, waaronder legendarische kasseihellingen zoals de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Paterberg, dan mag je je een ‘echte’ Flandrien noemen en toetreden tot de Hall of Fame… Tips en hoe je deze Challenge het beste aanpakt vind je op www.cyclinginflanders.cc/flandrien-challenge

 

Erfgoed en de koers. De Vlaamse Ardennen ademt het allebei. Het Centrum Ronde van Vlaanderen, Erfgoed Vlaamse Ardennen en de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra slaan de handen in elkaar om groepen te laten kennismaken met deze 2 troeven. Na een bezoek aan de expo kun je onder begeleiding van een gids het rijke erfgoed van de streek verkennen. Alle arrangementen combineren erfgoed en koers, maar tijdens de rondrit ‘In het wiel van de Flandriens’ ligt de nadruk nog net dat tikkeltje meer op het schouwtoneel waar de Ronde zich afspeelt. Daarnaast bieden ze onder meer de rondrit ‘In stijl naar de mythische Muur’... Meer info over deze arrangementen vind je op www.crvv.be/groepsaanbod.

- www.crvv.be

- www.rondevanvlaanderen.be
- www.werideflanders.com

bottom of page