top of page

Laat je verrassen door Lierde

Ligging

Gastenverblijf Roeskouter ligt op de grens tussen deelgemeenten Sint-Maria-Lierde en Sint-Martens-Lierde, de andere deelgemeenten zijn Deftinge en Hemelveerdegem.

De naam 'Roeskouter', verwijst naar de locatie (vroeger kouter 'Roesbeke'): Een rustige straat (enkel plaatselijk verkeer) met zicht op de groene velden (kouters).

Op wandelafstand (op 1 à 5 minuten) vind je het gemeentehuis en de dienst toerisme, Ontmoetingscentrum de Liersportpark De Zandloper, het station, cafés, eetgelegenheden en buurtwinkels.
 

Lees zeker ook het artikel over Gastenverblijf Roeskouter op visitvlaamseardennen.be!


Wandelen en fietsen

Lierde beschikt over een verrassend wandel- en fietsnetwerk langs prachtige natuur en vergezichten, langs 'trage wegen' en  cultureel erfgoed zoals molens, boerderijen, pastorijen, kerken en kapelletjes,…

Ontdek de 32 Lierdse rustplekje langs je wandel- en of fietstraject #onderweginlierde (dankzij Netwerk Lierde ook online beschikbaar in handige en overzichtelijke Google map)

De dienst toerisme ontwikkelde deze nieuwe toeristische folder met steun van Provincie Oost-Vlaanderen en plaatste verschilldende infoborden en landschapsvensters in de 4 deelgemeenten. De infoborden hebben QR-codes die je toelaten de informatie ook digitaal te bekijken op Lierde.be.

Naast een kaart van Lierde bevat de folder een uitgestippelde fietsroute, een overzicht van de infoborden en rustbankjes die verspreid staan, leuke adresjes om te drinken of te eten en de mogelijkheden om te blijven overnachten.

De folder is verkrijgbaar in het gemeentehuis (ook in Gastenverblijf Roeskouter).

De Kartuizerroute (14 km – wandelen, maar ook mogelijk per fiets) is een route opgemaakt door Toerisme Oost-Vlaanderen (geen plannetjes meer beschikbaar), wel nog steeds bewegwijzerd - startplaats is Kartuizersite. TOV werkt nu met wandelknooppunten (kaarten te bekomen bij dienst Toerisme of via website TOV).
Netwerk Lierde maakte ook inzoombare Google maps van de Kartuizerroute en een eerste (Lus 1) volledige knooppuntenroute in Lierde. Check deze wandeling ook op routen.be want de knooppunten kregen sinds Netwerk Lierde de map maakte een nieuwe nummering.

Andere sporten

Vlakbij ligt sportpark De Zandloper met een Finse looppiste, groot grasveld, 4 petanqueterreinen, skatepark, 1 multisportterrein, 3 tennisterreinen en 2 padelterreinen (op weekdagen is een multisport-, tennis- en padelterrein overdag vlot reserveerbaar, 's avonds en in het weekend beperkt). Vanaf het sportpark is er ook aansluiting op het mountainbikenetwerk van Zuid-Oost-Vlaanderen dat in totaal 509 km telt.   


Proeven

Proef zeker ook de lokale specialiteiten zoals mattentaart en streekbieren als Cendrine en Kartuizer...

bottom of page