top of page

Ontdek de Vlaamse Ardennen

Onze centrale ligging, in Lierde én tussen gemeenten als Brakel, Geraardsbergen, Herzele en Zottegem, maakt Gastenverblijf Roeskouter tot een ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan de Vlaamse Ardennen.
Ook Zwalm, Oudenaarde, Ronse, Maarkedal en Sint-Lievens-Houtem zijn vlot bereikbaar.


Geniet van het landschap, met zijn brede valleien en wisselende hellingen, op je eigen tempo, te voet of per (motor)fiets.
Bij aankomst bieden wij je graag meer advies.

 

Ontdek langs de vele wandel- en fietsroutes zeker ook het gevarieerde culturele erfgoed: talrijke historische gebouwen zoals molens, boerderijen, pastorijen, kerken,… Maar ook typische dorpscafés, ambachtelijke brouwerijen, koffiebranderijen, bakkerijen, …  
 

Op www.visitvlaamseardennen.be vind je alvast veel tips.
Op 
www.routen.be vind je alle fiets- en wandelroutes van de Vlaamse Ardennen gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. De routes zijn bewegwijzerd via knooppunten. Stippel je graag je eigen route uit? Check dan zeker de handige routeplanners op routen.be. 

Breng je graag eigen fietsen mee? Gastenverblijf Roeskouter beschikt over een overdekte en afgesloten fietsenstalplaats (elektrische fietsen kun je er ook opladen).

Wil je de omgeving graag per fiets verkennen maar je hebt er zelf geen of je bent niet in de mogelijkheid deze mee te brengen? Laat ons dit zo spoedig mogelijk (minstens 1 week voor aankomst) weten. Wij trachten dan lokaal voor jou een fiets/fietsen te huren. 

Gezien het glooiende landschap raden wij een elektrische fiets aan voor wie slechts sporadisch fietst.

Kies je ervoor (een) elektrische fiets(en) te huren? Wij werken samen met Vithes, dit lokaal verhuurbedrijf levert je E-bike (voorzien van helm, draagtas en slot) voor jou aan ons gastenverblijf af en komt deze opnieuw ophalen, zij bieden ook hulp bij eventuele pech onderweg. Een E-bike huren kost 40 euro voor een ganse dag, indien meer dan 2 personen of indien meerdere dagen kost het 35 euro per dag.

Dol op avontuur met het ganse gezin of onder vrienden? Dan is The Outsider Oudenaarde, een outdoorpark aan de Donkvijvers in Oudenaarde een absolute must. Het 40 hectare grote recreatiepark belooft niet één maar 7 hoogtepunten: de 'Seven Summits'. Boek je 

The Outsider = 7 X fun

  1. Het cablepark is dé favoriet van alle waterfanaten. Dwars over de vijver bespeur je een waterskikabelbaan. Supercool om hier te kneeboarden, waterskiën of wakeboarden. Het leuke is dat je ook zonder ervaring kunt meedoen. De 2.0 kabelbaan is ideaal voor startende watersporters. Terwijl de 5.0 net iets uitdagender is.

  2. Het blotevoetenpad: oftewel een natuurlijke voetmassage … kiezels, zand, modder. Laat maar komen!

  3. Het moerasparcours Pantanal: balanceren over het zompige drasland via bruggetjes, paaltjes, netten. Jungle taferelen op z’n Braziliaans.

  4. Speleoparcours: de sensationele wereld van donkere, ondoordringbare wouden. Niet voor mietjes!

  5. Pedalo- of kajaktocht: een spannende expeditie naar een onbewoond eiland.

  6. Klimtoren Blue Diamond: de capriolen bereiken een hoogtepunt … letterlijk. Slingeren over touwen, onder bruggen en andere obstakels. Klimmen, kruipen, … alles om de 16 meter hoge klimtoren in diamantvorm te bereiken.

  7. De Seven Summits zijn ondertussen uitgebreid met nog meer sportieve en avontuurlijke activiteiten. Een escaperoom in een Oudenaards jasje, een verrassend volksspel: de Bolletra, een laserbattle, offroad steps… Te veel om op te noemen...

Wie minder avontuurlijk aangelegd is, kan er genieten van de prachtige setting. Niet alle activiteiten zijn voor waaghalzen. Je kiest zelf de moeilijkheidsgraad. Ook mensen die fysiek beperkt zijn in hun mogelijkheden, genieten mee van het avontuur. Het domein, de taverne en zelfs enkele activiteiten zijn drempelvrij. De kids beleven op dit attractiepark waanzinnige avonturen...

Het “Lake House”, de place to be voor wie gewoon wil genieten of als leuke afsluiter. De beleving van een beachbar … in de Vlaamse Ardennen. Of verkies je de rooftopbar? Lounge sfeertje met een cocktail in de hand. Instant vakantiegevoel verzekerd!

Nog een leuk 'Wist-je-datje': Bij The Outsider streven ze naar de perfecte balans tussen natuurbeleving en avontuur. De Oudenaardse outdoorspecialist kreeg in 2019 een Europese erkenning voor hun inspanningen op het vlak van natuurbeleid, duurzaamheid en milieu-educatie.

Onze gasten krijgen 15% korting op doe-het-zelfactiviteiten binnen de openingsuren van The Outsider, vraag ons je code.

Hieronder een complete lijst:

OUDENAARDE:

  • Cablepark: Waterski, wakeboard & kneeboard (www.outsidercablepark.be)

  • Avonturenpark The 7 Summits: Moerasparcours, blotevoetenpad, touwenpiste Blue Diamond, speleotempel, kajak, pedalo, SUP (www.the7summits.be)

AALST:

  • Avonturenpark: Touwenpiste Blue Diamond, kajak, riverbike, reuzekano, elektrische fluistersloep, SUP (www.outsideraalst.be)

GERAARDSBERGEN:

Hoe je kortingscode gebruiken?

Je dient je kortingscode in te geven bij het online boeken van je gekozen avontuur. Zo zal er automatisch -15% worden verrekend. Je zal bij je bezoek ter plaatse wel een bewijs moeten kunnen tonen van je verblijf bij Gastenverblijf Roeskouter (kopie factuur/reservatiebewijs).

Ook vlakbij in Geraardsbergen is Provinciaal Domein De Gavers een aanrader voor wandelen, fietsen en avontuur. Er zijn heel wat recreatiemogelijkheden zoals fietsverhuur, watersport (pedalo's, waterfietsen, kajak, kano's), een rondvaartboot, een overdekt zwembad en buitenzwembad, een strand met waterspeeltuin en airtrampoline, WOW-waterpark, minigolf, go carts, lasershoot, boogschieten, klimtoren, speeltuin, speelbos, trampolines, openlucht fitness, ...
Het domein ligt ook op de wandel- en fietsnetwerken van Toerisme Vlaamse Ardennen. Je kiest voor een vlakke tocht langs de oevers van de Dender of voor een uitdagende versie over de befaamde Muur van Geraardsbergen en Bosberg.

Doorheen het jaar organiseert domein De Gavers tal van kei-leuke evenementen voor groot en klein. Voor wie graag de rust opzoekt is het Stiltegebied Dender-Mark een aanrader.
 

bottom of page